Dronebilde av hytter i Svandal på en grå høstdag
Foto: John EikCaffery

Kjøpe hytte i Sauda

Sauda er hyttedestinasjonen som har det beste fritidstilbudet i området Stavanger, Haugaland og Sunnhordland

Sauda er «10-minutters byen» mellom fjord og fjell. Kompakt og uten avstander – nært og trygt. Det er et godt lokalsamfunn med skarpskåren og unik identitet nedfelt i bygninger, organisasjoner og mennesker. Sauda er en storby i miniatyr med nærhet til alt og tilbud om det meste. Et samfunn med kapasitet for vekst og vilje til utvikling.

Å eie hytte i Sauda er for deg som er opptatt av friluftsliv; her har du og familien din utallige muligheter for fjellturer, sykling, randonee, langrenn og ikke minst alpint og snowboard i Sauda skisenter om vinteren. Kort avstand til et trivelig bysentrum med kjekke butikker, utendørs badebasseng, minigolf, parkanlegg og kulturhus gjør at fritidstilbudene er mange og varierte uansett sesong. 

snøfri vei og ingen fjelloverganger

Avstand og kjøreruter fra
Stavanger: 3 t (172 km) via E39 og Rv46 
Haugesund: 1 t 30 min (112 km) via E134 og Rv46 
Bergen: 4 t (211 km) via Saudavegen/Rv520 
Kristiansand: 5 t (340 km) via Rv9

Å dra på familieferie til Sauda betyr ingen fjelloverganger med kolonnekjøring eller stor risiko for stengte veier. 

Laveste kvadratmeterpris på fritidsbolig og investeringsmulighet

I Sauda har du mulighet til å kjøpe drømmehytta di mye rimeligere sammenliknet med lignende feriedestinasjoner. Ser du mer på kjøp av fritidsbolig som en investering kan du kontakte lokalselskap Sauda Rentals – de har tjenester innen utleie av fritidsboliger i Sauda. 

positive ringvirkninger for lokalsamfunnet og for hytteeiere med Folkeheisen

Folkeheisen med gondolbygging løfter Sauda fra en vinterdestinasjon til å bli en helårsdestinasjon. 

Vi tilgjengeliggjør naturen på en bærekraftig og miljøvennlig måte, universelt utformet, og skaper flere fritidsaktiviteter som gir gode rammer for din investering i fritidsbolig. Fjellet og naturen vil være tilgjengelig hele året, for alle aldre og gondol gir Sauda Skisenter økt snøgaranti for en lengre og mer stabil vintersesong.

I en omfattende og ambisiøs områdeplan for Svandal i Sauda er det inkludert over 500 nye fritidseiendommer, tre nye krokheiser for vintersesongen samt den første gondolen ifra Kro, hvor Sauda skisenter ligger idag opp til Djuvsbotn. 

Brosjyre om folkeheisen

Du kan laste ned en brosjyre med oppdatert informasjon om Folkeheisen her. 

Dette er Sauda

Sauda kommunen er den nordligste kommunen i Rogaland med en en arealmessig utstrekning på 514 km2. Klimaet er typisk for vestlandet, men med mer markante skiller mellom årstidene. Sauda, med sine ca 4700 innbyggere, ligger innerst i den allsidige Ryfylkeregionen. Sauda har bystatus og er handels-, skule- og servicested for indre Ryfylke. I Sauda finner vi en unik nærhet mellom fjord og fjell. Med sitt typiske innlandsklima gir dette muligheter for aktivitet både sommer og vinter, og er et eldorado for friluftsinteresserte.

Avstand og kjøreruter fra:

Stavanger: 3 t (172 km) via E39 og Rv46

Haugesund: 1 t 30 min (112km) via E134 og Rv46

Bergen: 4 t (211 km) via Saudavegen/Rv520

Kristiansand: 5 t (340 km) via Rv9

Oslo: 5 t 30 min (345 km) via E134